MUSEE MUSEUM (AS A VISUAL PRODUCTION PLATFORM)

Een samenwerking tussen Roel Kerkhofs (initiator), Stéphane Damsin (architect), Dear Reader, (grafisch ontwerpbureau), Tina Ameel (schrijver) samen met de bewoners (archivarissen) rondom ZSenne.


MUSEE MUSEUM is een tijdelijk museum in een specifieke wijk, waarbij de woningen gezien worden als de archiefkelders en de bewoners als de archivarissen van het museum. Het is een visueel productieplatform waar beelden uit de privé een hernieuwde aandacht krijgen en dat moet leiden tot de realisatie van een boek, geïnspireerd door Le Musée Imaginaire van André Malraux. MUSEE MUSEUM vertrekt voor een groot stuk uit liefde voor, en de wens om in de vorm van een ontmoeting te spreken over de fysieke aanwezigheid van het beeld aan de muur, op de vloer, tegen het plafond, in de kast, op de tafel, binnen het boek… Het beeld dat uitgekozen wordt om een prominente plaats te krijgen op een specifieke plek. Het project wil op zoek gaan naar de actuele waarde van dit zichtbare beeld in de privé.

De kleine privécollecties die bij mensen reeds aanwezig zijn worden uitgenodigd om inhoud te geven aan het tijdelijke museum. Deze beelden dienen niet perse opgevat te worden als een kunstwerk, maar zullen binnen MUSEE MUSEUM als uitzonderlijk behandeld worden.


Belangrijk voor het project is de afbeelding van André Malraux vanuit de hoogte gefotografeerd in een heldere huiselijk aandoende ruimte. Leunend tegen de vleugelpiano met links van hem het portret van een vrouw en voor hem een hoop prenten verspreid op het tapijt op de grond, houdt hij 1 prent in de hand en lijkt deze te bestuderen of te beoordelen.

Het is deze visuele productie waarin de arbeid te zien is van de maker van een boek, dat we met het interdisciplinair team en de bewoners, tijdens een intensieve maand in en rond het kunstenplatform ZSenne in Brussel in beeld willen brengen. Tijdens dit visueel productieplatform krijgt de publicatie MUSEE MUSEUM stilaan zijn uiteindelijke vorm.


10/08/2014 (Officiële inhuldiging van MUSEE MUSEUM)

Interventie 01 met Claudia Radulescu


16/08/2014

Bezoek aan de nabijgelegen Vanhaerents Art Collection


17/08/2014

Interventie 02 met Sarah Kesenne


24/08/2014

Interventie 03 met Jozef Wouters


31/08/2014

Interventie 04 met Ive Verdoodt


museemuseum.be

(klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave)

014 / MUSEE MUSEUM (AS A VISUAL PRODUCTION PLATFORM)

livepage.apple.comlivepage.apple.comlivepage.apple.com014_-_015.html
BACK014_-_015.html

Roel Kerkhofs
rue Jules van Praetstraat
25 Bruxelles 1000 Brussel
gsm.  0032 (0)473 411 608
kerkhofs.roel@gmail.com

teacher at Sint-Lucas Ghent
atelier Mixed Media
mailto:kerkhofs.roel@gmail.commailto:kerkhofs.roel@gmail.comhttp://www.lucamixedmediagent.be/shapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2

HIER HET BEELD VAN ANDRE MALRAUX IN ZIJN LEEFRUIMTE TEMIDDEN VAN ALLE AFBEELDINGEN DIE HIJ GRAAG IN ZIJN BOEK ‘LE MUSEE IMAGINAIRE’ WIL ONDERBRENGEN. JE VINDT DE AFBEELDING GEMAKKELIJK TERUG OP HET INTERNET MAAR IS AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD EN DAARDOOR ONMOGELIJK OP DEZE PAGINA ZICHTBAAR TE MAKEN. OOK AL WAS HET DE BEDOELING VAN ANDRE MALRAUX OM KUNST DICHTER BIJ HET VOLK TE BRENGEN. MAAR DUIDELIJK NIET VOOR NIETS.