Het Theater van de Publieke Ruimte

6 interventies, 3 acts, een podium en een balkon


Een project in samenwerking met architect Frank Kerkhofs, G.C. De Markten en gebruikers van de publieke ruimte in de directe omgeving.


In 2017 kwam de vraag van De Markten op welke manier hun binnenkoer deel zou kunnen worden van de publieke ruimte, zonder deze te vercommercialiseren met gezellige terrassen bestemd voor consumptie.


Het tegelpatroon zou het werk zijn van de kunstenaar Niele Toroni (°1937). Ook in de portiek doorgang naar de binnenkoer van De Markten is zijn werk terug te vinden met hetzelfde patroon; ‘Empreintes de pinceau n.50 à l’intervalle régulière de 30cm’ (2003).


In december 2017 brengen Roel & Frank een bezoek aan Niele Toroni in zijn appartement/atelier in Parijs. Daar blijkt al snel dat het ontwerp van het tegelpatroon van de binnenkoer slechts een knipoog is naar zijn eigenlijke werk. Hij maakt immers de laatste decennia van zijn artistieke carrière enkel gebruik van verfafdrukken met een penseel van 50mm breed, “je suis un peintre!”... Met de tegelvloer mogen we van hem dus doen wat we willen;).


Theaterscène als vorm om het potentieel van de binnenkoer van De Markten als een verlengstuk van de publieke ruimte te ontdekken. Conceptie van een scenografie bestaande uit een podium en een balkon als basisvorm waarbinnen gebruikers van de publieke ruimte van de directe omgeving zullen worden uitgenodigd om een specifieke inhoud aan de plek te geven.
(klik op de afbeeldingen voor een vergrote weergave)

019 / Het Theater van de Publieke Ruimte (2018 - 2019)

livepage.apple.comlivepage.apple.comlivepage.apple.com019.html
BACK019.html

Roel Kerkhofs
rue Jules van Praetstraat
25 Bruxelles 1000 Brussel
gsm.  0032 (0)473 411 608
kerkhofs.roel@gmail.com

teacher at Sint-Lucas Ghent
atelier Mixed Media
mailto:kerkhofs.roel@gmail.commailto:kerkhofs.roel@gmail.comhttp://www.lucamixedmediagent.be/shapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2

Interventie n.01

Introductie van de binnenkoer, ‘En attendant la neige’ (terug te vinden in 018)


Interventie n.02

Officiële inhuldiging van Scène A, het podium


Interventie n.03

Officiële inhuldiging van Scène B, het balkon


Interventie n.04

Act n.01, De Huisgezelschappen


Interventie n.05

Act n.02, Work, work, work


Interventie n.06

Act n.03, Publiek Volksdebat